府中市美術館 Fuchu Art Museum
サイトメニューをとばして本文へサイトメニューここから

府中市トップページへ

1. 府中市美術館
  2. イベント
  3. 常設展ギャラリートーク

常設展ギャラリートーク

更新日:2019年10月24日

収蔵作品の魅力や、作品から広がる様々な話題を、学芸員がわかりやすく解説します。開催は不定期ですので、日程が決まり次第お知らせします。

つながるアート!作品を語ろう~日本語・英語・中国語

府中市美術館で絵画を鑑賞しませんか。アートは一人で見るのも楽しいですが、いろいろな人とみんなで一緒に見るのも楽しいはずです。スタッフの案内で美術館コレクションの中から日本の近代絵画、特に風景画を鑑賞します。日本語・英語・中国語話者のどなたでも、気軽にご参加いただけます。さまざまな文化的背景をもつ人が集まって語り合いながら作品を見ることで、新しいアートの楽しみ方を発見しましょう。

日時

2019年11月16日(土曜日)(1)午前10時半から正午、(2)午後1時半から3時

常設展示室

日本語・英語・中国語のいずれかで会話ができる(かた)

各回先着40人

費用

無料(別途常設展観覧料が必要)

内容

多言語での対話により、風景を中心とした絵画の鑑賞を楽しむ(日本語と英語又は中国語)

当館学芸員ほか

日英・日中の通訳者あり

当日各回30分前からエントランスロビーで受付

Connecting Through Art! ~In Japanese, English and Chinese

Why don’t you visit Fuchu Art Museum to appreciate paintings? It is enjoyable looking at artworks alone but doing so with a variety of participants in a group should also be fun. Under the staff’s guidance, Japanese modern paintings, especially landscape paintings among the museum’s collections, are to be appreciated. Anyone who speaks either Japanese, English or Chinese can casually participate in this program. Through talking about art with people having different cultural backgrounds, let’s find new ways of enjoying art.

Basic Information

Date and Time: Saturday, November 16th, 2019 (1)AM 10:30-12:00 (2)PM 13:30-15:00
Venue: The permanent exhibition room of Fuchu Art Museum
Participants: Japanese speakers/ English speakers/ Chinese speakers
Number of Participants: 40 for each session on first come basis
Fee: Free (Admission fee to the exhibition is necessary.)
Content: Enjoy talking about several artworks focusing on landscape paintings with different language speakers.
Facilitator: A curator at the museum and others
Other members: Japanese-English/ Japanese- Chinese interpreters
Registration: From 30 minutes before each session at the entrance lobby
Sponsorship: Fuchu Art Museum (1-3, Sengen Cho, Fuchu City, Tokyo, in the FUCHU NO MORI PARK)